Sivas’ın Zara ilçesine bağlı Şehitler Mahallesi’nde fırın işleten ve 2015 yılında 1 metre 90 santimetre uzunluğunda ekmek yapan 50 yaşındaki Erdoğan Çiçek, bu kez 3 metre 80 santimetre uzunluğunda ekmek üretti.
6 SAAT SÜRDÜ
Erdoğan Çiçek, 6 saat süren hazırlığın ardından ekmeği yaptığını söyledi.
Ekmeğin 1,5 saatte piştiğini anlatan Çiçek, “Daha önce 1 metre 90 santimetre uzunluğunda ekmek yapmıştım. Daha büyüğünü yapabilir miyim diye kendimi denemek istedim ve yaptım. Ustalığıma güveniyorum, bu işte uzmanım” dedi.
“ÜRETTİĞİM EKMEK 10 GÜN TAZE KALIR”
Çiçek, fırıncılığa 1989’da başladığını belirterek, “Ürettiğim ekmek en az 10 gün taze kalır. 130 civarı tekli ekmek kadar malzeme gitti. Karadenizli olduğumuz için Karadeniz’e özgü diyebiliriz ama oralarda da bu uzunlukta ekmek yapan yok” diye konuştu.
Gurbetçi Ahmet Kılıç ise ilk kez bu büyüklükte ekmek gördüğünü dile getirdi. Kılıç, “Lavaş ekmeğinin uzununu gördük ama bu ekmeği böyle hiç görmedik. Ustanın ellerine sağlık, çok güzel yapmış” ifadesini kullandı.