Mardin Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin merhum Gazeteci Hıncal Uluç adına kütüphane açtı

Yavuz Donat’ın köşe yazısı:

Türkiye’nin en farklı nüfusa sahip ilçesindeyiz… Türk, Arap, Süryani, Kürt, Ezidi… Aynı sokakta… Dostlar… Komşular.

Ezan sesi… Çan sesi… Camiler… Kiliseler… Manastırlar. Dinlerin ve dillerin kardeşliği… Zamanın durduğu yer… Açık hava müzesi.

Kent meydanında… Tarihi bir taş binayı… Hıncal Uluç Kütüphanesi’ni görünce… Duygulanıyoruz… Dilimiz tutuluyor. Belediye Başkanı Veysi Şahin, “Sürpriz” diyor:

Hıncal Uluç… Dostunuzdu… Babasını da tanırsınız… Fuat Uluç, Mardin Milletvekilliği yaptı… Adını ve anısını bu kütüphanede yaşatıyoruz. Telefonu çeviriyoruz… Hıncal’ın ağabeyini arıyoruz… Öcal Uluç’u.

“Kütüphane” diyoruz:

22 Kasım’da açılışı yapılacak… Hıncal’ın vefat gününde.

Karşıdan hıçkırık sesleri geliyor… Sözün bittiği yer. Vefa… Sadece İstanbul’da bir semt adı değilmiş… Midyat’ta bunu anladık.

Teşekkürler, kadir/ kıymet bilen… Midyat’a sınıf atlatan… Vefalı insan, Veysi Başkan.

ETÜT SALONU

Hıncal Uluç Kütüphanesi… Tarih, edebiyat, sanat, spor kitapları… Ansiklopediler.

Yıllarca yazı yazdığı daktilo. Ödüller… Plaketler…

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Sedat Simavi Ödülü… Ankara Koleji Şükran Ödülü… Gazi Üniversitesi En Başarılı Spor Yazarı Ödülü… Malkara Galatasaray Derneği Onur Ödülü… Kütüphanede etüt salonu da var… Öğrencilerin ders çalışmaları için… Çay, simit, çörek, börek, Belediye Başkanı Veysi Şahin’in ikramı… Belediye bütçesinden değil, kendi cebinden.

Veysi Başkan dedi ki:

22 Kasım’da… Müzenin açılışında yine bekliyoruz… Gelin, Hıncal’ın koltuğunda oturun, yazınızı Hıncal’ın masasında yazın.

patronlardunyasi.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x